فیلم/ توله خرس‌های بازیگوش در حال فرار از باغ وحش!

– اخبار اجتماعی – به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، 2 توله خرس‌ بازیگوش قهوه‌ای بومی کشورمان در حال فرار از یکی از باغ‌وحش‌های قزوین هستند!
یک قلاده خرس در انگوت با آزار و اذیت اهالی تلف شدگفته می‌شود که دو خرس قهوه‌ای بازیگوش راه بیرون آمدن از محفظه خود را در پارک طبیعت قزوین بلد شده‌اند و درست زمانی که داشتند پا به فرار می‌گذاشتند با صدای فیلمبردار، ترسیده به قفس بر می‌گردند:

انتهای پیام/

تلف شدن 3 توله یوزپلنگ در هند

– اخبار اجتماعی – به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سه توله یوزپلنگی که ماه مارس سال میلادی جاری در پارک ملی ایالت مادیا پرادش در مرکز هند به دنیا آمده بودند، جان خود را از دست دادند.
ماه سپتامبر گذشته، یوزپلنگ ماده‌ای به نام “سیایا” که به همراه هفت یوزپلنگ دیگر از نامیبیا به پارک ملی کونو در هند منتقل شده بود، اواخر ماه مارس چهار توله به دنیا آورد که از این بین، سه توله یوز تلف شدند و توله آخر در وضعیت وخیمی به‌سر می‌برد.
هند از آفریقا “یوزپلنگ” وارد می‌کند! جِی‌اس جاوهان، محیط‌بان ارشد اداره جنگلبانی ایالت مرکزی مادیا پرادش در این رابطه اظهار کرد: نخستین توله یوز صبح سه‌شنبه از دنیا رفت و در طول دو روز بعد، دو توله دیگر به دلیل گرما، ضعف و کم‌آبی جانشان را از دست دادند. توله چهارم نجات یافت و برای نظارت به بیمارستان محلی منتقل شده است.
وی ادامه داد: در ابتدا وضعیت توله چهارم هم وخیم بود اما پس از درمان، بسیار بهتر به‌نظر می‌رسید؛ با این‌حال توله کم‌وزن و کمی ضعیف است.
به گزارش CNN به نظر می‌رسد که پروژه احیای جمعیت یوز در هند با شکست جدید مواجه شده باشد؛ هند به منظور احیای نسل..

"شبیه‌سازی ژنتیکی یوز ایرانی" و افزایش امیدها برای احیای نسل یوزپلنگ

– اخبار اجتماعی – دکتر رضا آذربایجانی؛ در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره امکان شبیه‌سازی یوزپلنگ ایرانی در شرایط آزمایشگاهی اظهار کرد: داشتن سلول زنده برای استفاده از روش‌های ژنتیکی و تلفیق سلول‌های جنسی و نهایتاً رسیدن به جنین یوز ممکن است اما این پروسه، سخت‌تر از بازسازی جنین دام‌ها مانند گوسفند و بز و… است که قبلاً در کشور انجام شده است.
وی با بیان اینکه یک گونه گربه‌سان را نمی‌توان یا یک گونه علف‌خوار تطابق داد، ادامه داد: باروری آزمایشگاهی یا خارج از زیستگاه، روشی است که اگر تمام گزینه‌‌ها محدود شود باید به آن پرداخته شود و اکنون ما در شرایطی هستیم که باید برای یوزپلنگ ایرانی از این روش‌ها استفاده کنیم.
نمونه‌برداری از “پلنگ، یوزپلنگ و خرس سیاه” در حال انقراض توسط دانشمندان ایرانی سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: کاری که ما در مرکز ذخایر ژنتیک توانایی انجام آن را داریم، بحث “کلونینگ” یا همانندسازی است اما محدودیت‌هایی مانند یوز میزبان، ناقلی که باید استفاده شود و خطراتی که ممکن است به وجود بیاید، باعث شده این پروژه بسیار با احتیاط انجام شود.
آذرب..

نقض عامدانه حقابه هیرمند به "تروریسم آبی" منجر می‌شود

– اخبار اجتماعی – دکتر احمد کاظمی؛ مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با اقدامات حقوقی برای احقاق حقابه ایران از رودخانه هیرمند اظهار کرد: اقدامات دولت طالبان درخصوص جلوگیری از حقابه ایران در هیرمند از طریق سدهای کمال‌خان و کجکی از نظر حقوق بین‌الملل نقض توافقات بین‌المللی دوجانبه بین دو کشور است.
وی افزود: افغانستان بر اساس “معاهده راجع به آب رود هیرمند بین دولت ایران و دولت افغانستان” موسوم به “قرارداد 1351” مکلف است از هرگونه اقدامی که منجر به کاهش یا محروم شدن ایران از آب رودخانه هیرمند شود، خودداری کنند.
تکمیل سد بخش‌آباد؛ آخرین میخ بر تابوت تالاب بین‌المللی هامون کاظمی با تأکید بر اینکه تقسیم آب رودخانه هیرمند از دوره حکمیت گلد اسمیت و مک‌ماهون و قراردادهای دوجانبه بعد از آن تاکنون همواره موضوع مناقشه میان ایران و افغانستان بوده است، افزود: دلیل تداوم این مناقشه نگاه ابزاری و سیاسی برخی از دولت‌های مستقر در افغانستان به این مسئله در یک سده اخیر بوده است.
وی افزود: احداث سد کمال‌خان که توسط ترکیه و حمایت آمریکا در افغانستان ..

فاجعه محیط‌زیستی در انتظار کشور؟/ حذف بند "ارزیابی زیست‌محیطی پروژه‌ها" از برنامه هفتم توسعه!

– اخبار اجتماعی – به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با گذشت 2 سال از آغاز به کار دولت سیزدهم، بالاخره “لایحه برنامه هفتم توسعه” رونمایی شد. در این برنامه نقشه راه توسعه کشور تا سال 1406 دیده شده است.
نکته قابل توجه در خصوص این برنامه نادیده گرفتن موضوع حفاظت از محیط زیست و بندهایی است که به‌نوعی از آن استنباط تقابل با محیط زیست می‌شود؛ از جمله موارد حذفی در این لایحه، بند “ارزیابی زیست‌محیطی” است که از برنامه سوم توسعه همواره در قوانین برنامه می‌آمد و مطالعه زیست‌محیطی قبل از اجرای پروژه‌های بزرگ و تأیید سازمان حفاظت محیط زیست را الزامی می‌کرد.
هیچ فرآیند ارزیابی محیط‌زیستی نباید بیش از 2 ماه زمان ببردپیش از عید 1402، ویرایش برنامه هفتم توسط سازمان برنامه و بودجه تهیه شده و قرار بود ابلاغ شود اما به‌دلیل اعتراض دستگاه‌ها ارسال آن متوقف شد، برنامه بازنگری شد و نهایتاً اواخر اردیبهشت ماه لایحه منتشر شد. در ویرایش قبلی 10 یا 12 سرفصل بود که یکی از این سرفصل‌ها مربوط به آب و یکی هم مربوط به امنیت غذایی بود،
ضمن اینکه تیم تدوین‌کننده قرار بود نسخه دیگری را هم به‌عنوان موضوعات کلیدی و..

مشاهده "یوزپلنگ" در خراسان رضوی پس از 11 سال!

– اخبار اجتماعی – به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی الله‌پور اظهار کرد: یک قلاده یوزپلنگ مادر به‌همراه توله‌اش در شهرستان جغتای توسط دوستداران محیط زیست شهرستان مشاهده و ثبت شد. زیستگاه‌های شهرستان جغتای یکی از کریدورهای مهم زیستگاه‌های این گونه ارزشمند حدفاصل استان‌های سمنان و خراسان شمالی است و به‌عنوان یکی از محل‌های زیست و دالان بسیار مهم گذر یوزپلنگ ایرانی است.
تراژدی انقراض یوز در استان یزد در سمنان تکرار می‌شود! وی افزود: یکی از مهمترین راهکارهای حفظ و تثبیت این گونه ارزشمند و در حال انقراض حفظ طعمه و امنیت زیستگاه است که در همین راستا حفاظت از زیستگاه، شناسایی، انجام اقدامات احیا و رصد این گونه در معرض خطر انقراض از دستور کارهای مهم قرارگاه تحول محیط زیست استان با محوریت استانداری خراسان رضوی و دبیری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان معین و تصویب شده و در همین راستا احداث آبشخور و آب‌انبار، افزایش ضریب حفاظتی توسط گشت‌های مستمر یگان حفاظت محیط زیست در منطقه، علوفه‌رسانی، آبرسانی مستمر به حیات وحش، آموزش جوامع محلی، دوربین‌گذاری و رصد دقیق‌تر مرزهای مشترک برای مشاهده‌ یوزپلن..

ترکیه با ساخت 90 سد بر سرشاخه اصلی "ارس" در حال تبدیل شمال غرب ایران به بیابان است!

– اخبار اجتماعی – به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پیش از ظهر امروز نشست علمی “بررسی طرح‌های داپ و گاپ ترکیه از منظر حقوق بین‌الملل” در دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی برگزار شد.
در ابتدای این نشست مراد دلالت؛ مدرس دانشگاه و عضو انجمن هیدروپلیتک ایران اظهار کرد: ترکیه در 2 حوضه ارس و دجله و فرات، کشور ما را درگیر کرده است. در حوضه دجله و فرات، پروژه “گاپ” را داریم که مشکلات زیست محیطی را در عراق و سوریه رقم زده است. ترکیه در زمینه آب در هیچ کنوانسیون بین‌المللی در خصوص آب عضویت ندارد و به هیچکس جوابگو نیست.
وی ادامه داد: در حالی که سدسازی‌های بیشمار ترکیه روی دجله و فرات باعث خشکی عراق شده اما رسانه‌های ترکیه طوری فضاسازی کرده‌اند که عراقی‌ها، ایران را مقصر خشکی کشور خود می‌دانند! این سدسازی‌ها در کشور ما تأثیر مستقیمی بر استان خوزستان دارد و این استان را که در واقع آب و نان کشور ما را تأمین می‌کند دچار طوفان‌های گرد و غبار کرده و احتمال مهاجرت‌های اقلیمی مردم خوزستان را محتمل کرده است.
عضو انجمن هیدروپلیتک ایران در رابطه با پروژه “داپ” ترکیه بر رود ارس گفت: این پروژه، کشور ما را..

کشت گیاه جایگزین قند از طریق کشت بافت توسط دانش‌بنیان‌ها

– اخبار اجتماعی – به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام به کشت گیاه استویا از طریق کشت بافت کردند و این گیاه می‌تواند به عنوان یک شیرین طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.
سارا قهرمان‌زاده؛ مدیرعامل شرکت “آرتا سبزسازان سبلان” زمینه فعالیت این شرکت را تولید گیاهان دارویی از طریق کشت بافت گیاهی عنوان کرد و گفت: با توجه به نیاز جامعه و بازار مناسب، اقدام به تولید و تجاری‌سازی گیاه استویا کردیم. استویا یک شیرین‌کننده طبیعی و مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت است.
“تأمین مالی” باید آخرین دغدغه شرکت‌های دانش‌بنیان باشدوی با بیان اینکه این گیاه می‌تواند جایگزین شکر و قند برای تمام افراد جامعه باشد، اظهار کرد: این محصول می‌تواند گزینه مناسبی برای کشت محصولات کشاورزی با سود کم باشد و از طرف دیگر مردم نیز با خرید گیاه دارویی استویا به جای قند و شکر و با افزایش تقاضا در این زمینه می‌توانند مشو‌ق و حامیان بسیار خوبی برای تولید و رونق آن باشند.
قهرمان‌زاده وجه تمایز این گیاه دارویی نسبت به نمونه‌های داخلی و خارجی را قیمت پایین‌ آن دانست و خاطرنشان کرد: در این شرکت ..

نبودِ آب پشت "سد انحرافی کمال‌خان" ملاک خشکسالی رود هیرمند نیست!

– اخبار اجتماعی – به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پس از تأکید رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان بر پرداخت حقابه ایران از رودخانه هیرمند توسط افغانستان، هیئت حاکمه این کشور بیانیه‌ای را منتشر کرد که بر پرداخت حقابه ایران طبق معاهده 1351 متعهد است و تنها خشکسالی است که باعث عدم پرداخت حقابه شده است و نه انحراف آب در سد کمال‌خان!
در این بیانیه تأکید شده است که اکنون هیچ آبی پشت بند کمال‌خان وجود ندارد!
اثبات انحراف آب هیرمند با تصاویر ماهواره خیامدر واکنش به ادعای خشکسالی، حجت میان‌‌آبادی؛ استاد دانشگاه تربیت مدرس و پژوهشگر هیدروپولیتیک در صفحه توییتر خود نوشت: ظرفیت سد کمال‌خان 52 میلیون مترمکعب است و این سد با سازه خاص خودش، یک سد انحرافی است نه یک سد مخزنی؛ بر این اساس، نبود آب پشت یک سازه انحراف آب با حجم مخزن بسیار کم، دلیل علمی و کارشناسی برای اثبات خشکسالی نیست.
وی ادامه داد: اثبات خشکسالی راهکارهای علمی دارد که برای تمام متخصصان حوزه آب مشخص است اما افغانستان عمدتاً از پذیرش آن در جلسات و مذاکرات سر باز زده است. طبق معاهده 1351، در صورت وقوع خشکسالی و کاهش آورد نرمال، ..

اثبات انحراف آب هیرمند با تصاویر ماهواره خیام

– اخبار اقتصادی – به گزارش خبرگزاری تسنیم، با خشک شدن جریان آب از افغانستان به سیستان در سال‌های اخیر حیات انسانی و طبیعی در سیستان به‌طور کامل رو به زوال است، با این حال تاکنون اقدام مؤثری برای پیگیری حق‌آبه هیرمند انجام نشده است. به‌رغم میزبانی سالیان متمادی از میلیون‌ها مهاجر افغانستانی اکنون شاهد آن هستیم که هیئت حاکمه افغانستان نه‌تنها اقدامی برای رهاسازی حق‌آبه هیرمند ننموده بلکه با شگفتی در اقدامی، با انحراف مسیر هیرمند مانع از رسیدن آب به ایران شده است.
در همین خصوص «حسین دلیریان»، سخنگوی سازمان فضایی ایران، در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: سازمان فضایی ایران با استفاده از ماهواره خیام، رودخانه ‎هیرمند را پایش کرده است. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که حکومت افغانستان در برخی نقاط با انحراف مسیر آب و ایجاد بندهای متعدد، مانع رسیدن آب به ایران شده است.
ماهیت سد انحرافی “کمال‌خان” و وعده‌های ساده‌انگارانه طالبان درباره حق‌آبه هیرمند قرار است تصاویر مربوط به رصد وضعیت آب هیرمند در روزهای آینده منتشر شود.

سخنگوی سازمان فضایی ایران همچنین عنوان کرد که سازمان فضایی آمادگی کامل در جه..

اسکرول